De Strategische Investering van Swiss Life Asset Managers in Telecom Infrastructure Partners samen met InfraBridge

Deel dit artikel!

Swiss Life Asset Managers, een vooraanstaande speler op het gebied van vermogensbeheer, heeft recentelijk een grote stap gezet door te investeren in Telecom Infrastructure Partners (TIP), en is nu een belangrijke aandeelhouder naast InfraBridge. Deze strategische investering markeert een keerpunt voor TIP, met als doel het versnellen van de volgende groeifase en het voldoen aan de groeiende wereldwijde vraag naar telecommunicatie-infrastructuur. Deze samenwerking benadrukt de gezamenlijke visie tussen Swiss Life Asset Managers en InfraBridge, waardoor TIP zich positioneert als een wereldleider op het gebied van de verhuur van telecommunicatie-infrastructuur.

TIP, opgericht in 2021 en gevestigd in Londen, opereert op de wereldwijde markt van het bundelen van huurovereenkomsten, met een focus op telecommunicatie-infrastructuur in Europa en Latijns-Amerika. Het bedrijfsmodel is gebaseerd op het verwerven van huurovereenkomsten van individuele eigenaren, met als resultaat langdurige inkomstenstromen die kunnen variëren van 30 tot 50 jaar. Dit model plaatst TIP in het hart van het ecosysteem van digitale infrastructuur, waar telecommunicatiemasten en andere telecommunicatie-infrastructuur een cruciale rol spelen in het ondersteunen van draadloze infrastructuur.

De betekenis van investeringen in mobiele netwerken kan niet worden overschat, vooral gezien de voorspelling van de GSM Association dat tegen 2030 maar liefst 1,5 biljoen dollar nodig zal zijn om aan de exponentiële groei van de wereldwijde vraag naar mobiele data te voldoen. De strategische wereldwijde positie van TIP en diepgaande lokale expertise positioneren het bedrijf bijzonder goed om te profiteren van de groeiende markt voor het verhuren van telecommunicatielocaties, die voortdurend blijft uitbreiden.

Gianfranco Saladino, Head of Value-Adding Infrastructure bij Swiss Life Asset Managers, heeft zijn enthousiasme geuit over de samenwerking met InfraBridge. Hij benadrukte het potentieel van het bundelen van grondhuurovereenkomsten, verwijzend naar successen die zijn waargenomen in Noord-Amerika. Dit partnerschap beoogt de wereldwijde expansie van TIP te versnellen door gebruik te maken van de gezamenlijke ervaring en middelen van Swiss Life Asset Managers, InfraBridge en het team van Erica Overman.

Damian Stanley, Managing Partner bij InfraBridge, sprak over de reis vanaf de oprichting van TIP, waarbij hij wees op de snelle groei van het bedrijf en zijn opkomst als toonaangevende aggregator van huurovereenkomsten met een aanzienlijke portefeuille en reserves. Deze transactie getuigt van het vertrouwen in de marktpositie en het groeipotentieel van TIP, waarbij Stanley opgewonden is over de toekomstige samenwerking met Swiss Life Asset Managers.

Eric Overman, oprichter en CEO van TIP, verwelkomde Swiss Life Asset Managers als een belangrijke aandeelhouder. Deze nieuwe investering bevestigt de indrukwekkende groei van TIP in de afgelopen twee jaar en heeft als doel zijn ambities te versterken om een dominante positie te verwerven op de wereldwijde markt voor het verhuren van telecommunicatie-infrastructuur.

De afsluiting van deze transactie wacht op de gebruikelijke goedkeuringen van regelgevende instanties, met verwachtingen voor voltooiing tegen het tweede kwartaal van 2024. Deze zet betekent niet alleen een grote stap voorwaarts voor TIP, maar benadrukt ook de betrokkenheid van Swiss Life Asset Managers en InfraBridge bij het ondersteunen van groei en innovatie in de digitale infrastructuursector.

Swiss Life Asset Managers heeft meer dan 165 jaar ervaring in vermogensbeheer, met een filosofie die geworteld is in het behoud van waarde, consistente en duurzame prestaties, en een verantwoorde benadering van risico. Met het beheer van kapitaalinfrastructuuractiva ter waarde van meer dan 10 miljard euro heeft Swiss Life Asset Managers zijn positie als toonaangevende entiteit versterkt, waarbij het zijn expertise aan externe klanten in heel Europa aanbiedt.

InfraBridge, een onderdeel van DigitalBridge Group, Inc., onderscheidt zich in middelgrote investeringen in verschillende sectoren, waaronder digitale infrastructuur en energietransitie. Met een portefeuille van digitale infrastructuuractiva ter waarde van 75 miljard dollar is de actieve assetmanagementstrategie van InfraBridge ontworpen om waarde te maximaliseren voor investeerders.

Het innovatieve aanpak van TIP voor investeringen in telecommunicatie en digitale infrastructuur, in combinatie met het strategische partnerschap met Swiss Life Asset Managers en InfraBridge, legt een solide basis voor het voldoen aan de toekomstige eisen van het wereldwijde communicatielandschap. Deze investering drijft niet alleen de groeidoelen van TIP aan, maar draagt ook bij aan het bredere doel van het versterken van de digitale infrastructuur wereldwijd.

Bron: Swiss Life Asset Managers kondigt investering aan in Telecom Infrastructure Partners en voegt zich bij InfraBridge als belangrijke aandeelhouder

MEER ARTIKELEN

Misschien ben je geïnteresseerd...

Translate »