Minister Hugo de Jonge heeft aangekondigd dat er in 2026 wetswijzigingen komen om de besluitvorming binnen VvE’s te vergemakkelijken, maar extra financiële steun is niet voorzien.

Deel dit artikel!

Het verduurzamen van Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) wordt bemoeilijkt door hoge kosten, ingewikkelde besluitvormingsprocessen en administratieve rompslomp, volgens onderzoek van RTL Nieuws. VvE’s waarin gezamenlijke beslissingen vereist zijn, moeten bepalen hoe ze hun gebouwen tegen 2050 van het gas krijgen en welke isolatiemaatregelen nodig zijn, in lijn met de overheidswens om Nederland aardgasvrij te maken.

Het verkrijgen van consensus binnen VvE’s blijkt echter uitdagend vooral vanwege de verschillende belangen en de complexiteit van eigendomsrechten en procedures. Kosten vormen een grote hindernis, met gemiddelde investeringen tussen €24.000 en €35.000 per appartement, en de financiering ervan is vaak problematisch. Ondanks initiatieven zoals energiebesparingen en subsidies van overheidsinstanties, blijft verduurzaming een moeizaam proces.

MEER ARTIKELEN

Misschien ben je geïnteresseerd...

Translate »