Chat with us, powered by LiveChat

Bij TIP streven we naar perfectie – de sleutel tot het succes van de organisatie

Deel dit artikel!

Het streven naar perfectie is één van de fundamentele waarden die het succes van iedere organisatie bepalen. Het benadrukt de toewijding om de hoogste normen te bereiken in alle aspecten van de bedrijfsvoering van het bedrijf. In de praktijk betekent dit voortdurende inspanningen om te verbeteren, te innoveren en industriële normen te stellen. Het streven naar uitmuntendheid omvat het garanderen van de hoogste kwaliteit, efficiëntie en effectiviteit van diensten en producten, en het aanmoedigen van teamleden om zich voortdurend persoonlijk en professioneel te ontwikkelen.

Continue verbetering

Een van de belangrijkste elementen van het streven naar perfectie is de filosofie van continue verbetering. Dit concept, in de Japanse cultuur ook wel bekend als Kaizen, gaat ervan uit dat elke, zelfs de kleinste, verandering ten goede een stap richting perfectie is. Het streven naar uitmuntendheid door voortdurende verbetering is een nooit eindigend proces dat alle niveaus van de organisatie bestrijkt, van lijnmedewerkers tot het topmanagement.

Tien principes van Kaizen:

  1. Verwerp de status quo.
  2. Elk probleem is een kans op verbetering.
  3. Gebruik beschikbare bronnen in plaats van nieuwe te introduceren.
  4. Los problemen op waar ze zich voordoen.
  5. Gebruik visuele hulpmiddelen om problemen te begrijpen.
  6. Baseer uw beslissingen op data.
  7. Breng kleine, regelmatige veranderingen aan in plaats van grote sprongen.
  8. Verbeter processen, niet individuele taken.
  9. Identificeer de oorzaken van problemen, en niet alleen hun gevolgen, met PDCA.
  10. Bouw een cultuur van samenwerking en betrokkenheid van medewerkers.

Toyota-voorbeeld

Toyota is een perfect voorbeeld van een organisatie die de Kaizen-filosofie heeft geïmplementeerd. Door zijn productieprocessen voortdurend te verbeteren, is Toyota een leider in de auto-industrie geworden, bekend om de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van zijn voertuigen. Dankzij deze aanpak kan Toyota snel reageren op veranderende marktomstandigheden en klantbehoeften, waardoor het een concurrentievoordeel kan behouden.

Toyota, niet alleen bekend als autofabrikant maar ook als pionier op het gebied van innovatieve productiemethoden, gebruikt het Kaizen Karakuri-concept om de werkefficiëntie en het comfort te verbeteren. Geïnspireerd door 19e-eeuwse Japanse mechanische poppen, omvat Karakuri het intelligent automatiseren van processen met behulp van mechanismen die zijn gebaseerd op fysieke principes zoals zwaartekracht en veren, zonder het gebruik van elektriciteit of sensoren. Hierdoor behaalt Toyota uitstekende resultaten op het gebied van efficiëntie en arbeidsveiligheid.

Kaizen Karakuri, onderdeel van de continue verbeteringsfilosofie, richt zich op de wijsheid en creativiteit van medewerkers en het gebruik van bestaande middelen om processen te optimaliseren. Deze principes omvatten het minimaliseren van het gebruik van menselijke handen, geen extra investeringen, het gebruik van natuurlijke krachten en het creëren van veilige en ergonomische oplossingen. Hierdoor verlaagt Toyota de kosten, vereenvoudigt het onderhoud en vergroot het de betrokkenheid van medewerkers.

Voorbeelden van Karakuri in Toyota-fabrieken zijn onder meer eenvoudige mechanismen zoals vislijnen die worden gebruikt om voorwerpen te verplaatsen, en magneten voor het optillen van schroeven, waardoor het niet meer nodig is om in containers te reiken. Andere oplossingen zijn onder meer montagewagens die gebruik maken van de zwaartekracht om automatisch langs productielijnen te bewegen. Deze aanpak verhoogt niet alleen de efficiëntie, maar vermindert ook de vermoeidheid van de medewerkers en verbetert de productiekwaliteit.

Toyota verbetert voortdurend zijn Karakuri Kaizen-methoden en ongeveer 400 medewerkers werken elk jaar aan nieuwe oplossingen die de efficiëntie verbeteren en het gebruik van creativiteit in het dagelijkse werk mogelijk maken. Karakuri is het bewijs dat grote investeringen niet nodig zijn om bedrijfsprocessen significant te verbeteren. Deze aanpak kan een inspiratie zijn voor andere bedrijven die hun activiteiten willen verbeteren met minimale financiële uitgaven.

Innoveren

Het streven naar perfectie is niet mogelijk zonder openheid voor innovatie. Organisaties die de hoogste normen willen bereiken, moeten bereid zijn om te experimenteren en nieuwe ideeën te implementeren. Innovatie stelt u in staat betere producten en diensten te creëren, wat essentieel is voor het verkrijgen en behouden van een concurrentievoordeel.

Appel voorbeeld

Apple is een voorbeeld van een bedrijf dat excellentie heeft bereikt door middel van innovatie. Vanaf de introductie van de iPhone, die een revolutie teweegbracht in de smartphonemarkt, tot de ontwikkeling van draagbare technologie, blijft Apple nieuwe producten introduceren die de norm stellen in de branche. Apple behaalt succes dankzij zijn innovatie, design, sterk merk, klantentrouw, geïntegreerd ecosysteem en financiële kracht. Ondanks de hoge productprijzen en de afhankelijkheid van belangrijke producten blijft het bedrijf innoveren om zijn marktleiderspositie te behouden. In 2023 rapporteerde Apple een omzet van $383,3 miljard, met een nettowinst van $97 miljard. Door voortdurend te innoveren en in te spelen op de nieuwste trends is Apple goed gepositioneerd om zijn positie als een van de leiders in de technologie-industrie te behouden.

Het stellen van industriële normen

Streven naar uitmuntendheid betekent ook het stellen van industriële normen. Organisaties die uitmuntendheid bereiken, worden vaak rolmodellen voor anderen. Het stellen van normen vereist niet alleen producten en diensten van hoge kwaliteit, maar ook een ethische en verantwoordelijke benadering van zakendoen.

Google-voorbeeld

Google, als toonaangevende technologiegigant, stelt voortdurend normen in de IT-industrie. Van geavanceerde zoekalgoritmen tot een innovatieve benadering van databeheer: het bedrijf legt de lat voortdurend hoger. In 2020 behaalde het een omzet van 182,5 miljard dollar, wat de effectiviteit van zijn strategie aantoont. Google begon als een zoekmachine, die een revolutie teweegbracht in de manier waarop mensen informatie vinden. PageRank-algoritmen en innovaties op het gebied van machinaal leren en kunstmatige intelligentie hebben het bedrijf in staat gesteld een concurrentievoordeel te behouden.

Google heeft geavanceerde datacenters gebouwd met behulp van de nieuwste technologieën op het gebied van energie-efficiëntie en hulpbronnenbeheer, waardoor de verwerking van grote hoeveelheden gegevens in realtime mogelijk is. Het bedrijf houdt zich ook bezig met initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), door te investeren in hernieuwbare energiebronnen, technologie-educatie te ondersteunen en diversiteit en inclusiviteit op de werkplek te bevorderen. Programma’s zoals Grow with Google bieden gratis training en educatieve bronnen.

Dankzij geavanceerde algoritmen, innovatief gegevensbeheer en een breed ecosysteem van diensten heeft Google een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we technologie gebruiken. Investeringen in kunstmatige intelligentie en maatschappelijk verantwoorde activiteiten versterken de positie van Google als leider in de technologische wereld verder.

Kwaliteit, efficiëntie en effectiviteit

Het streven naar perfectie betekent ook het voortdurend streven naar de hoogste kwaliteit, efficiëntie en effectiviteit. Het bereiken van deze doelen vereist een nauwkeurige planning, monitoring en optimalisatie van bedrijfsprocessen.

Siemens voorbeeld

Siemens richt zich als wereldleider in de technische sector op het garanderen van de hoogste kwaliteit van zijn producten en diensten. Dankzij geavanceerde technologieën en efficiënte productieprocessen is Siemens in staat oplossingen te bieden die aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen. In 2020 behaalde Siemens een omzet van 57,1 miljard euro, wat de effectiviteit aantoont van haar benadering van kwaliteit en efficiëntie.

Siemens legt grote nadruk op het implementeren en handhaven van de hoogste kwaliteitsnormen, wat essentieel is om aan de behoeften van de klant te voldoen en het concurrentievermogen op de wereldmarkt te behouden. Kwaliteitsnormen zijn een reeks managementpraktijken, methoden, systemen, eisen en specificaties die zijn vastgesteld door adviesgroepen uit de sector. Ze helpen fabrikanten bij het bereiken en documenteren van een consistente productie- en productkwaliteit. Deze normen kunnen universeel zijn voor verschillende industrieën of specifiek voor een specifiek vakgebied.

De voordelen van kwaliteitsnormen zijn onder meer het vergroten van de klanttevredenheid door het begrijpen van de behoeften van de klant, het verbeteren van processen, het betrekken van medewerkers en het nemen van datagestuurde beslissingen, wat zich vertaalt in producten van hoge kwaliteit. Het verbeteren van de product- en productieveiligheid is mogelijk door het standaardiseren van methoden en processen, wat de naleving van de regelgeving ondersteunt. Kwaliteitsnormen bieden een raamwerk om de consistentie en naleving van brancheregelgeving te ondersteunen, fouten en herbewerking te verminderen door middel van gestandaardiseerde processen en nauwkeurige documentatie, en het mogelijk te maken een mondiale markt te bedienen, waardoor het vertrouwen in de onderneming op internationale schaal wordt versterkt. Bovendien versterkt het voldoen aan hoge kwaliteitsnormen en het voldoen aan de verwachtingen van de klant de positie van het bedrijf op de markt, waardoor het een concurrentievoordeel krijgt.

De basisprincipes van kwaliteitsmanagement volgens de ISO 9000:2015-norm omvatten het verbeteren van de klantenservice door het begrijpen en vervullen van hun behoeften en het opbouwen van relaties, leiderschap door het implementeren van principes, het stellen van doelen, het modelleren en waarderen van prestaties, het versterken van de betrokkenheid van medewerkers door te investeren in communicatie, verantwoordelijkheid en het waarderen van resultaten, een procesgestuurde aanpak, dat wil zeggen het beheren van activiteiten als processen met het genereren van waarde, het aanbrengen van verbeteringen door het plannen, implementeren en meten van prestaties, het nemen van datagestuurde beslissingen, wat betekent het verzamelen en analyseren van gegevens met praktische ervaringen, en het beheren van relaties , d.w.z. toeleveringsketen en gerichte samenwerking om de kwaliteit te verbeteren. De adoptie van deze principes door Siemens is van cruciaal belang om de hoogste kwaliteit van producten en diensten te garanderen, wat zich vertaalt in het vertrouwen en de tevredenheid van klanten over de hele wereld.

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Het streven naar uitmuntendheid omvat ook de persoonlijke en professionele ontwikkeling van teamleden. Organisaties die uitmuntendheid willen bereiken, moeten investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers en hen passende opleidings- en loopbaanontwikkelingsmogelijkheden bieden.

Google-voorbeeld

Google biedt een breed scala aan trainings- en ontwikkelingsprogramma’s waarmee werknemers hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en vooruitgang kunnen boeken binnen het bedrijf. Hierdoor kan Google het beste talent aantrekken en behouden, wat cruciaal is voor het bereiken van excellentie.

Google staat bekend om zijn benadering van de ontwikkeling van medewerkers, die een verscheidenheid aan trainingsprogramma’s, toegang tot educatieve bronnen en ondersteuning voor loopbaanontwikkeling omvat. Het bedrijf biedt een breed scala aan cursussen en workshops waarmee medewerkers hun technische en soft skills kunnen verbeteren. Daarnaast bevordert Google een cultuur van continu leren, waarbij werknemers worden aangemoedigd om te experimenteren en risico’s te nemen, wat innovatie bevordert. Dankzij mentorprogramma’s en een medewerkersevaluatiesysteem geeft Google regelmatig feedback, waardoor je je voortgang kunt volgen en ontwikkelingsdoelen kunt stellen. Ook ondersteunt het bedrijf medewerkers bij het verwerven van nieuwe kwalificaties en certificaten, wat kan leiden tot promotie binnen de organisatie. Daarnaast legt Google grote nadruk op het zorgen voor de mentale en fysieke gezondheid van zijn werknemers, door welzijnsprogramma’s en flexibele werkuren aan te bieden, die bijdragen aan een beter evenwicht tussen werk en privé. Dankzij deze activiteiten trekt Google niet alleen getalenteerde mensen aan, maar behoudt het ook een hoge mate van betrokkenheid en tevredenheid onder zijn medewerkers.

Statistieken tonen aan dat organisaties die streven naar uitmuntendheid betere financiële en operationele resultaten behalen. Volgens een rapport van McKinsey bereiken bedrijven die investeren in continue verbetering gemiddeld 30% hogere productiviteit dan hun concurrenten. Bovendien behalen organisaties die zich richten op innovatie, volgens een onderzoek van Harvard Business Review gemiddeld 50% hogere omzetgroei.

Het streven naar uitmuntendheid is een sleutelelement van het succes van elke organisatie. Het gaat om voortdurende verbetering, innovatie, het stellen van industriële normen en het garanderen van de hoogste kwaliteit, efficiëntie en effectiviteit. Organisaties die streven naar uitmuntendheid behalen niet alleen betere financiële resultaten, maar trekken ook toptalent aan en behouden dit, wat cruciaal is voor succes op de lange termijn. Voorbeelden van bedrijven als Toyota, Apple, Google en Siemens laten zien dat het streven naar uitmuntendheid de weg naar succes is in de huidige competitieve zakenwereld.

Bronnen:

Lees ook:

Bij TIP zetten we mensen op de eerste plaats

Verklarende woordenlijst:

Kaizen (Japans: Kai – verandering, Zen – goed) is een concept van voortdurende verbetering en verbetering, waarbij alle medewerkers van de organisatie worden betrokken bij het zoeken naar ideeën voor verbetering. Het doel van Kaizen is om huidige problemen te elimineren, toekomstige problemen te voorkomen en innovatieve oplossingen te creëren. In Japan komen werknemers uiteraard met suggesties voor verbeteringen die door het management worden geaccepteerd, terwijl in westerse bedrijven dergelijke ideeën vaak worden genegeerd. Kaizen is gebaseerd op kleine, geleidelijke veranderingen op alle activiteitengebieden. De implementatie van dit concept vereist het gebruik van verschillende managementsystemen, zoals Total Quality Management, Just in Time of Total Productive Maintenance, en het creëren van een gunstige organisatiecultuur. Medewerkers moeten worden gewaardeerd en betrokken bij continue verbeteringsprocessen. Kaizen is procesgericht, levert aanzienlijke besparingen op en verhoogt de activiteit van medewerkers bij het rapporteren van wijzigingen, waardoor een sfeer van samenwerking en probleemoplossing ontstaat.

Kaikaku (Japans: 改革 – hervorming) is het concept van het introduceren van radicale veranderingen in de bedrijfsprocessen van een onderneming of in de waardestroom die veel bedrijven omvat. In de lean managementfilosofie moeten Kaikaku en Kaizen elkaar aanvullen. Kaizen omvat verbetering in kleine stappen, terwijl Kaikaku veranderingen introduceert die een diepere analyse en transformatie van processen vereisen. Kaikaku-conforme projecten zijn arbeidsintensiever, maar hoeven niet noodzakelijkerwijs hoge kosten met zich mee te brengen (bijvoorbeeld investeringen in nieuwe technologie of machines). Kaikaku is analoog aan Business Process Reengineering, hoewel ze een verschillende oorsprong hebben. Bedrijven die alleen de Kaizen-principes toepassen, worden vaak geconfronteerd met te gefragmenteerde en tijdrovende veranderingen of verwaarlozen volledig het implementeren van verbeteringen die diepgaandere en arbeidsintensievere aanpassingen vereisen.

Lean Management – ​​​​Lean Management is een managementconcept dat tot doel heeft de klantwaarde te maximaliseren en tegelijkertijd de verliezen te minimaliseren. Het richt zich op het volledig benutten van de beschikbare middelen en het aanpassen van de organisatie aan de marktomstandigheden. Dankzij deze methode is het mogelijk om de kosten te verlagen, de kwaliteit van producten en diensten te verbeteren, de voorraden te verminderen en de productiviteit te verhogen, evenals de tevredenheid en motivatie van de medewerkers. Lean Management streeft naar een effectieve organisatie, producten van hoge kwaliteit, het verlagen van voorraden en productiekosten, het verkorten van productiecycli en het verwerven van nieuwe klanten, waardoor sneller kan worden gereageerd op veranderingen in de markt. De basisveronderstellingen van Lean omvatten het streven naar perfectie, betrokkenheid van medewerkers, een systematisch veranderingsproces, een flexibele organisatiestructuur en het elimineren van verspillingen zoals overproductie, overtollige voorraad en ongebruikt personeelspotentieel. Het implementeren van Lean vereist de bereidheid om fouten te maken en deskundige ondersteuning en training om ontmoediging van medewerkers en problemen als gevolg van onvoldoende analyse van beslissingen te voorkomen.

De PDCA-cyclus – (Plan, Do, Check, Act) is een iteratieve benadering van management gericht op het continu verbeteren van processen en het elimineren van problemen. De PDCA-cyclus, die voortkwam uit productiepraktijken uit de 20e eeuw, werd populair gemaakt door W. Edwards Deming, die het de ‘Shewhart-cyclus’ noemde. PDCA omvat vier stappen: activiteiten plannen, uitvoeren, de resultaten controleren en de nodige wijzigingen aanbrengen. Dit proces wordt in veel industrieën gebruikt vanwege de eenvoud en effectiviteit ervan. In de planningsfase worden doelen en methoden om deze te bereiken gedefinieerd, en in de uitvoeringsfase worden voorgestelde veranderingen onder gecontroleerde omstandigheden getest. In de controlefase worden de resultaten geanalyseerd en beoordeeld of de wijzigingen het beoogde effect hebben gehad. In de actiefase worden veranderingen definitief doorgevoerd en begint de volgende cyclus. PDCA helpt organisaties bij het iteratief verbeteren van processen, waardoor snel kan worden gereageerd op marktveranderingen en fouten kunnen worden geëlimineerd. Deze cyclus is flexibel en schaalbaar, zodat deze kan worden aangepast aan verschillende situaties en teams, waardoor deze effectiever is dan veel andere management- en kwaliteitscontrolemethoden.

Karakuri – Karakuri / LCA, een centraal element van de Lean-filosofie, is eenvoudige, intelligente procesautomatisering op basis van fysieke principes, zonder de noodzaak van aandrijvingen, sensoren, elektriciteit of perslucht. Deze vorm van Low Cost Automation (LCA) maakt gebruik van de wetten van de zwaartekracht en mechanica om efficiënte en onderhoudbare oplossingen te creëren die sneller en met minder componenten kunnen worden geïmplementeerd dan traditionele automatisering. Karakuri/LCA bevrijdt werknemers van repetitieve activiteiten zoals het tillen en dragen van materialen, wat geen waarde toevoegt. Karakuri, afkomstig uit het Japan van de 17e en 19e eeuw, werd oorspronkelijk gebruikt voor amusementsdoeleinden, maar nu worden bestaande middelen en de creativiteit van medewerkers gebruikt voor goedkope automatisering.

Good Manufacturing Practice (GMP) – een reeks regels die hoge normen in productieprocessen garanderen en hygiëne, kwaliteit en productunificatie garanderen. GMP is de standaard in de farmaceutische, voedingsmiddelen- en cosmetische industrie en omvat het hele proces, van de aankoop van grondstoffen, via productie en verpakking, tot opslag en verkoop. GMP betekent controle, procedures en verantwoordelijkheid in elke productiefase. Van grondstof tot klant, GMP zorgt voor controle, waarbij toevallige activiteiten vanaf de aankoop van grondstoffen tot de verkoop worden uitgesloten. Omvat procedures voor machines, werknemers, training, transport, onderhoud en desinfectie. Het voorziet in het gebruik van een adequate hoeveelheid grondstoffen in de juiste productiefase.

Good Manufacturing Practice – 10 belangrijkste regels

  1. Ken de procedures voordat u begint te werken.
  2. Handel volgens de regels en raadpleeg bij twijfel.
  3. Controleer de geschiktheid van grondstoffen en componenten.
  4. Beoordeel de technische staat van machines vóór het werk.
  5. Zorg ervoor dat het product niet vuil wordt.
  6. Blijf gefocust en vermijd fouten.
  7. Meld fouten en onregelmatigheden.
  8. Zorg voor uw persoonlijke hygiëne en hygiëne op de werkplek.
  9. Procesgegevens vastleggen.
  10. Neem verantwoordelijkheid voor je daden.

Good Laboratory Practice (GLP) is een kwaliteitsborgingssysteem dat wordt gebruikt in de preklinische fase van geneesmiddelenonderzoek. GLP, wereldwijd geïntroduceerd sinds 1978, voorkomt schandalen in de farmaceutische industrie en regelt de kwaliteitsborging tijdens onderzoek. GLP-conforme controle omvat personeels-, ruimte- en uitrustingsvereisten. Het inspectieproces bestaat uit de fasen planning, testen, documentatie en rapportage van de resultaten. Apparatuur die bij GLP wordt gebruikt, zoals CO₂-incubatoren, klimaatkamers en drogers, moet zorgen voor een betrouwbare werking en de mogelijkheid om gegevens te loggen. BINDER biedt oplossingen ter ondersteuning van de GLP-naleving, zoals APT-COM™-software en datalogger-kits.

Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) – FDA, de Amerikaanse Food and Drug Administration, speelt een sleutelrol in de farmaceutische industrie en waarborgt de veiligheid en effectiviteit van medicijnen. Opgericht in het begin van de 20e eeuw, had de missie het beschermen van consumenten tegen vervalst voedsel, medicijnen en cosmetica. Tegenwoordig houdt de FDA toezicht op klinische onderzoeken, zorgt ervoor dat de gegevens ethisch en accuraat zijn, en reguleert zij zelfzorgmedicijnen en geneesmiddelen op recept.

Het FDA-goedkeuringsproces voor geneesmiddelen omvat dierproeven, IND-aanvraag, drie fasen van klinische onderzoeken, NDA-aanvraag, etiketbeoordeling en postmarketingmonitoring. De FDA controleert medicijnen voortdurend op bijwerkingen om de veiligheid op de lange termijn te garanderen.

De FDA beïnvloedt de farmaceutische industrie wereldwijd, en haar besluiten zijn maatstaven voor andere landen. Hoewel er kritiek is, is het haar rol om de volksgezondheid te beschermen door middel van rigoureuze wetenschappelijke evaluaties, waarbij de veiligheid en effectiviteit van medicijnen wordt gewaarborgd.

Kwaliteitsmanagementsysteem (QMS) – is geavanceerde software voor het toezicht op de productiekwaliteit in slimme fabrieken. Het bewaakt de productieprocessen, elimineert machine- en menselijke fouten en zorgt voor naleving van de normen, waardoor de concurrentiekracht van de fabriek toeneemt. QMS optimaliseert middelen en verbetert de operationele efficiëntie (OEE), auditresultaten en klanttevredenheid. Integratie met andere fabriekssystemen verhoogt de efficiëntie en herhaalbaarheid van processen.

De QMS-implementatie omvat digitalisering, integratie met fabriekssystemen, data-analyse en continue verbetering van de productiekwaliteit. Het systeem beheert de leveringscontrole, analysecertificaten, kwaliteitsrapporten, productie, materiaalcontrole, maar ook audits en kalibraties. QMS voldoet aan de productkwaliteitseisen door non-conformiteiten te elimineren en de operationele resultaten en klanttevredenheid te verbeteren.

ISO/IEC 27001 is een mondiale standaard voor het beheer van informatiebeveiligingssystemen (ISMS), waarin de noodzakelijke eisen worden gedefinieerd. Het biedt begeleiding aan organisaties van elke omvang en sector bij het opzetten, implementeren, onderhouden en verbeteren van ISMS. Naleving van deze norm betekent het effectief beheren van gegevensbeveiligingsrisico’s in overeenstemming met internationale best practices. ISO/IEC 27001 helpt organisaties proactief hiaten te identificeren en aan te pakken via een alomvattende aanpak van mensen, beleid en technologieën. Voordelen zijn onder meer cyberveerkracht, paraatheid voor nieuwe bedreigingen, gegevensintegriteit, vertrouwelijkheid en beschikbaarheid, beveiliging op alle platforms, organisatiebrede bescherming en kostenbesparingen. ISO 9000:2015 als raamwerk voor onderhoudssysteembeheer – Veel bedrijven streven ernaar een concurrentievoordeel te behalen door de kosten, kwaliteit, diensten en tijdige leveringen te optimaliseren. De impact van onderhoud op deze variabelen maakt het tot een integraal onderdeel van het verbeteren van de productiviteit. Het Maintenance Management Framework is de strategie en het instrument dat nodig is om kwaliteit, efficiëntie en effectiviteit te bereiken. In bedrijven die een kwaliteitsmanagementsysteem gebruiken, moet dit raamwerk gebaseerd zijn op de zeven principes van kwaliteitsmanagement volgens de ISO 9000:2015-norm. Voordelen zijn onder meer een verbeterde productkwaliteit, veiligheid voor werknemers en het milieu, en ondersteuning voor de groei van het bedrijf.

Zie ook:

MEER ARTIKELEN

Misschien ben je geïnteresseerd...